Enkla trivselregler vid bryggan

Personliga saker på bryggan

Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att förvara personliga saker på bryggan. Ta hem eller förvara sakerna i din egen båt. Jollar förvarar du på din egen båt alternativt lägger du dem i vattnet på den fasta bryggans insida. Jollar skall under inga omständigheter förvaras på bryggan! Vid seglingstävling är det dock okej att tillfälligt förvara saker på bryggan men vid tävlingens avslut skall det åter tas bort.

Det är okej att ta med cykeln in på bryggan då vi har haft ett flertal stölder av cyklar utanför brygghuset vilket är tråkigt.

Sopor

Det är absolut förbjudet att bara ställa ifrån sig ex. elektronikavfall, spillolja, diesel, bensin, batterier, sopor mm. på bryggan. Var och en hand tar hand om sina egna sopor och sitt eget avfall. Sopor och diverse skräp skall inte läggas på bryggan eller i brygghuset. Det gröna sopkärlet är inte till för skräp, där ligger dynor till stolarna vid grillplatsen.

Toalettavfall

Det är inte okej att tömma eller spola sin toalett i Bällstaviken, använd septitank eller gå upp till OKQ8 om du behöver bajsa. Det är helt enkelt jävlig äckligt och den som tömmer sin toaletten kommer inte längre att ha någon plats vid bryggorna!

Grillplats

Lämna grillplatsen i det skick som du vill att grillplatsen skall vara när du vill använda den. Fäll ner stolsryggarna på stolarna vid bordet efter användning då två stycken stolar redan har blåst ner i vattnet. Sätt tillbaka regnskydd på grillen efter användning.

Användbara länkar

Här finner du några användbara länkar för diverse sophantering. Ex. kan du lämna batterier, spillolja och liknande uppe i miljöstationen hos OKQ8. Finns också en toalett där om det ”pockar” på. Vid Bromma återvinningscentral kan du göra dig av med diverse skräp och sist men inte minst finns det en interaktiv karta hos Transportstyrelsen där du finner toatömningsstationer. De två tömningsstationer som ligger närmast vår brygga är vid Pampas Marina och Tranebergs Segelsällskap (Ulvsunda).